Follow

Besökare

Totalt Sedan 2013-09-10 Antal Besök denna månad: Dagens Besök:

Månads Arkiv

oktober 2019
M T O T F L S
« maj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Fakta Om JIA ”Juvenil Idiopatisk Artrit”

Det är som så att vår dotter på 3 år har fått diagnosen JIA så jag tänkte lägga upp lite information om detta här så kanske mina läsare förstår lite vad det handlar om & vilka hjälpmedel & medicinering som vår dotter ev. måste ha för & klara av sin vardag kommande åren.
Det kanske finns några av mina läsare som kanske inte förstår vad detta är eller vad det kan innebära för oss som föräldrar.
Kommer länka till olika sidor som handlar om just detta, jag själv har väl läst allt snart & försöker sätta mej in i allt men det är mkt nytt för oss oxå..

För oss så började det med att vår dotter fick en svullen finger, på vårdcentralen trodde dom först att det kunde bero på ett insektsbett så vi fick rådet att ha alsolomläggning på fingret några dagar, ingen skillnad så vi sökte återigen på vc för detta & då blev vi skickade till röntgen av fingret men ingen fraktur, sökte än en gång & då bad dom oss åka till akutmottagningen där vi träffade ortopedläkare, som gav oss tipset om Ipren 2 veckor & sen återkomma om det inte blev förändrat, vilket det inte blev.. Så än en gång blev de akuten & denna gången blev de remiss skickad till Gripen till en barnläkare, först där på Gripen togs det massa olika prover, då hon även börjat halta pga stelhet i knät på morgonen, knäleden är varm & svullen, fotankeln varm & svullen, samt att hon även har svårt att sträcka ut vänsterarm, detta är alltså 4 månader efter vi varit på VC första gången.. Så nu äntligen är hjälpen på rätt väg & proverna visade sej vara just JIA men vi vet inte än vilken variant då det finns 3 olika.

Behandling vid juvenil idiopatisk artrit
Barnreumatism
Olika Artiklar om sjukdomen