Follow
Besökare
Totalt Sedan 2013-09-10 Antal Besök denna månad: Dagens Besök:
Månads Arkiv
augusti 2018
M T O T F L S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Första Besöket!

Idag har vi varit & träffa V’s läkare på Barnmottagningen.. Massa information om hennes diagnos fick vi & troligtvis är det inte enbart JIA som hon fått då det var ett värde till som var lite förhöjt så någon helt fastställd diagnos fick vi inte just idag, får vänta tills nästa provtagning.. Men det blir behandling med metotrexat & kortison, tyvärr inte injektioner som vi först trodde då det är fler leder än väntat samt att iaf en led är svår & att få injicerad i foten då det inte är stora fotleden utan den emellan.. Innan hon kan påbörja behandling måste vaccination mot Vattkoppor göras & tyvärr kunde inte den göras idag då vaccinet var slut, så vi måste tillbaka nästa vecka igen för detta.. Kortison kommer hon få varje dag, hög dos som ska trappas ned & metotrexat 1 gång i veckan som vi valde i tablettform då det kan bli tufft & ge spruta själv känner ja, detta ska ges helst en kväll då hon kan bli illamående & så av just detta.. 

Så ja som ni förstår är det lite tufft just nu, många tankar & funderingar såklart, men skönt att det finns hjälp att få, allt för vår dotter självklart & förhoppningsvis är det ju något som kommer växa bort med åren.. 

Jag valde under veckan att avbryta min arbetsprövning & jag fick nytt intyg på ytterligare VAB för i dagsläget är det inte lätt för henne & vara på dagis men vi ska såklart gå dit & leka & hälsa på.. 

Våran älskade starka tjej, trots all värk så är hon ändå så glad & förstående.. Men bara vi kommer igång med behandlingen så kommer nog allt bli bättre, kommer dock bli provtagning & kolla hennes värden ofta just för att metotrexatet kan ge henne förhöjda levervärden. Så även om hon tycker att provtagning är läskiga så kommer hon nog snart förstå att detta är något vi måste göra.. 

Vi kommer även få remisser till ögonläkare, tandläkare samt fysoterapi för träning & sådär.. 

Men det kommer bli bättre även om allt kommer ta lite tid & det är en del & tänka på.. 

Roligast med detta besöket var nog det roliga skåpet med presenter som dom hade & hon vet redan nu vad hon ska välja nästa vecka 🙂 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *